Tossut ja tassut liikkeelle - Ulkoilutapahtuma Foibekartanolla

Ihmisen ensimmäisiä taitoja on oppia kävelemään. Lapsena opittu liikkuminen ja sen malli kantavat pitkälle aikuisuuteen. Osa ihmisistä liikkuu elämänsä aikana paljon, osa puolestaan vähemmän. Ikääntyessä harva selviää ilman minkäänlaisia sairauksia, vammoja tai tapaturmia, jotka vaikuttavat heikentävästi toiminta- ja liikuntakykyyn ja sitä kautta itsenäiseen arkeen. Sanotaan, että "Vierivä kivi ei sammaloidu!" Liikkeelle voi lähteä niin kepin, kävelysauvojen kuin rollaattorinkin turvin. Ulkoilu ja varsinkin luonnossa liikkuminen parantavat tasapainoa, vahvistavat luustoa ja lihaksia sekä rentouttavat. Raikas ulkoilma virkistää niin kehoa kuin mieltäkin. Kaverin kanssa ulkoilu on hieno sosiaalinen tapahtuma, joka vähentää yksinäisyyttä ja on varmasti monelle tärkeä hetki päivässä.

Tossut ja tassut liikkeelle on Ikäinstituutin koordinoima kaksivuotinen hanke, jossa ikäihmisiä kannustetaan liikkumaan kahdella eri tavalla. Koulutetut vapaaehtoiset järjestävät ryhmäkävelyjä tai hakevat ikäihmisiä mukaan koiran kanssa kävelylle. Koiran kanssa liikkuminen lisää sosiaalisuutta, sillä tunnetusti koirat ovat kaikkien kavereita. 

Foibekartanon alue luo mahtavat puitteet luonnossa liikkumiseen, sillä kaunis ja luonnonmukainen ympäristö houkuttelee lähtemään ulos. Foibekartanon järjestämät ulkoretket ovat olleet suosittuja ja tyytyväisiä osallistujia on ollut paljon.

Tossut ja tassut liikkeelle -päivää vietetään 5. lokakuuta. 

Hyvän elämän valmentaja, fysioterapeutti Tuuli Rekikoski