Mikä on Foibekartano?

Foibekartano on yksityinen vantaalainen 300 ikäihmisen hyvän elämän yhteisö, jossa rakennetaan yhteisöllisyyttä asukkaiden ja henkilöstön kanssa yhdessä mielekkäitä asioita tehden. Foibekartano sijaitsee luonnon helmassa ja kartanolla asuu lukuisia kotieläimiä. Foibekartanolla panostetaan aitoon ja arvostavaan kohtaamiseen. Foibekartanon muodostavat emoyhteisö Diakoniasäätiö Foibe, joka omistaa kartanon alueen kiinteistöt ja Foibe Oy, joka vastaa Hyvän elämän palvelutoiminnasta.

Foibekartanon vehreällä alueella on viisi kerrostaloa ja Foibekartanon päärakennus, joissa on tarjolla Hyvän elämän palveluita ja yhteisöllistä toimintaa ikäihmisille. Valikoimaan kuuluvat mm. Hyvän elämän palvelutalo (tehostettu palveluasuminen), vuokra-asuminen, uudentyyppinen Hyvän elämän kotipalvelu, Hyvinvointihotelli ja monipuoliset fysioterapia- ja hyvinvointipalvelut. Kuntosali ja lämminvesiallas tarjoavat erinomaiset puitteet kuntoiluun ja rentoutumiseen. Ateriapalveluista vastaa Ravintola Flyygeli.

 

Jokainen meistä haluaa viettää elämänsä viimeiset vuodet ja vuosikymmenet täysipainoisesti elämästä nauttien. Sen vuoksi onkin merkitystä, millaisia hoivapalveluja ikääntyville tarjotaan. Foibekartano on vuosien ajan rohkean tinkimättömästi kehittänyt hyvän elämän yhteisöä, jossa voi asua oman tilanteen mukaan valitsemiensa palveluiden ja tuen äärellä vuokralla, omistusasunnossa tai palvelutalossa.

Arvostava kohtaaminen ja edistyksellinen digiosaaminen ovat asukkaiden ja henkilöstön hyvää elämää Foibekartanossa. Tärkeätä on oikea asenne, kokeilukulttuuri, yhdessä tekeminen ja arjen elämykset. Kartanon kotieläimistä huolehtiminen ja puutarhassa nautittu kahvihetki ovat Foibekartanon elämyksellistä arkea.