Tule meille töihin

Foibekartano on Hyvän elämän yhteisö Vantaan Asolassa, joka tuo iloa ja turvaa ikäihmisten arkeen ja asumiseen. Yhteisössä asuu noin 300 ikäihmistä.

Foibekartanolla työskentelee noin 90 reipasta, iloista ja innovatiivista osaajaa. Suurin osa heistä toimii kolmessa Hyvän elämän palvelutalossamme (tehostettu palveluasuminen) lähihoitajina, Hyvän elämän valmentajina. Muita hyvää elämää tukevia työtehtäviä löytyy esimerkiksi ravintolasta ja hallinnosta sekä siistimisen saralta.

Meillä asenne ratkaisee! Aikaisempi kokemus vanhuspalveluista, ikäihmisten hyvän arjen mahdollistamisesta ja oman työn sekä työyhteisön kehittämisestä katsotaan eduksi. Tärkeintä on, että olet oppimis- ja kehittämismyönteinen.

Tarjoamme merkityksellisen työn mukavassa ja ainutlaatuisessa työyhteisössä kauniissa miljöössä. Me Foibekartanolla autamme toinen toisiamme ja täällä jokainen pääsee hyödyntämään omia vahvuuksiaan. Foibekartanolla pääset kehittämään ja kehittymään. Tarjoamme esimerkiksi monipuolisia koulutuksia työajalla, järjestämme innovointikilpailuja ja teemme aktiivisesti yhteistyötä Työterveyslaitoksen, ammattikorkeakoulujen ja ammattioppilaitosten kanssa. Meillä pääset itse suunnittelemaan työvuorosi ja joustamme elämäntilanteidesi mukaan. Huomioimme jokaisen työntekijän yksilönä ja meillä tukenasi on tiimin rinnalla kyseisen Kotitalon päällikkö. Foibekartanolla jokainen tiimi valitsee keskuudestaan ansioituneen työntekijän ja tämä henkilö palkitaan stipendillä. Panostamme Foibekartanolla henkilökunnan hyvinvointiin. Tarjoamme henkilökunnalle muun muassa viikoittain hyvinvointia tukevaa tekemistä.

Digitaalisuus näkyy vahvasti arjessamme ja edellytämmekin jokaiselta kiinnostusta some-viestintään.
Foibekartanon alueella on myös eläimiä, kuten lampaita ja kanoja, joista huolehdimme yhdessä asukkaidemme kanssa.

Foibekartano on savuton työpaikka.
 

Avoimet työpaikat:

Hyvän elämän valmentaja (sairaanhoitaja)

Hyvän elämän valmentaja (lähihoitaja)

Kokki/keittiöapulainen

Joukkoomme mahtuu aina lisää hyviä tyyppejä. Täytä rohkeasti alla oleva avoin työhakemus. Liitä mukaan CV:si.

AVOIN TYÖHAKEMUS


Mikäli olet kiinnostunut vapaaehtoistehtävistä ikäihmisten parissa, ota yhteys:

Hyvän elämän koordinaattori
Nadja Liimatta
050 597 3131

Työntekijätarinoita

Olli Vanonen, Hyvän elämän valmentaja

Elina Mielonen, Hyvän elämän valmentaja

Merles Teuli, Hyvän Elämän valmentaja

Katri Mervilä-Puhakka, Hyvän elämän valmennuspäällikkö

Katri Mervilä-Puhakka työskentelee Foibekartanolla valmennuspäällikkönä Hyvän elämän kotipalveluissa, joka tarjoaa koti-, fysioterapia- sekä Hyvinvointihotellin palveluita. Erityisenä kiinnostuksen kohteena hänellä on Green Care, jolla tarkoitetaan luontoon tukeutuvien menetelmien ammatillista, vastuullista ja tavoitteellista hyödyntämistä hyvinvointipalvelujen tuottamisessa.

Kiinnostuin Foibekartanosta vuonna 2011 opiskellessani silloisen työni ohessa geronomiksi. Aiemmin toimin pitkään eri tehtävissä lasten ja erityiskasvatuksen parissa ja pätevöidyin sosiaali- ja terveyshuollon perustutkinnon kautta vammaisten hoitajaksi.  Valmistuttuani geronomiksi sain Foibekartanolta ammattiani vastaavaa työtä v. 2015 ja aloitin työni Hyvän elämän valmentajana. Vuodesta 2017 asti olen toiminut Hyvän elämän valmennuspäällikkönä.

Eläimet ovat iso osa Hyvää elämää ja Green Care -toimintaa

Toimintaympäristönä Foibekartano on tosi upea ja monipuolinen.  Meillä on täällä Foibekartanolla vihreä keidas vanhan kartanon mailla, keskellä Asolaa. Täällä asutaan ja viljellään vihanneksia ja marjoja, jotka saadaan tuoreena aamupalapöytään omasta maasta.  Kun tulin tänne ensimmäistä kertaa, muistan ajatelleeni heti, miten hieno paikka tämä olisikaan pitää lampaita – ja nyt se on totisinta totta. Kesäisin meillä on maatiaiskanoja, kukkoja kiekumassa ja lampaita laiduntamassa. Hauskin hetki työssäni on aamulampola asukkaan kanssa.

Parasta tässä työssä on se, että saan olla tukemassa kokonaisvaltaista Hyvää elämää
Elämän eri vaiheissa korostuvat erilaiset asiat. Hyvää elämää rakennetaan asukkaalle päiväkohtaisesti sen mukaan, mikä hänen sen hetkinen toimintakykynsä, toiveensa ja tahtotilansa on. Voidaan lähteä vaikka yhdessä ulos tai osallistutaan ystäväpiiriin. Tehdään sellaisia asioita, jotka auttavat ihmistä tuntemaan olonsa hyväksi ja turvalliseksi, toteuttamaan itseään ja kokemaan hyvää elämää myös vanhana.  

 

Kirsi Virta, Hyvän elämän valmentaja ja lähiesimies

Kirsi aloitti Foibekartanolla v. 2006 ja työskentelee nyt Hyvän elämän valmentajana ja lähiesimiehenä Foibekartanon Kotitalossa, joka tarjoaa ympärivuorokautista tehostettua palveluasumista. Lisämaustetta työhön tuo työsuojelun varavaltuutettuna toimiminen.  Kirsi on koulutukseltaan lähihoitaja.

Työtehtävät Foibekartanolla ovat monipuolisia ja pystyn vaikuttamaan yhdessä tiimin kanssa paljon siihen, miten ja millä keinoin tuemme asukkaiden hyvää elämää. Kuljemme asukkaiden rinnalla arjessa, huolehdimme arkisista askareista ja kuuntelemme asukkaiden toiveita perustarpeiden turvaamisen lisäksi - tuomme arkeen pieniä elämyksiä. Toiveiden ei tarvitse olla isoja asioita, tärkeää on olla läsnä ja kiinnostunut. Välillä lähdemme vaikka asukkaan kanssa pelaamaan biljardia, jos siltä tuntuu. Huumori on työssäni tärkeää ja välillä saatamme nauraa asukkaiden kanssa mahat kippurassa jostakin arjen kömmähdyksestä.
 
Twiittailen arkisista asioista
Eläminen digimaailmassa ja sosiaalisen median käyttö on osa työtämme, mistä johtuen eri työvälineet ovat tulleet minulle tutuiksi. Pidän Twitterin käytöstä ja twiittailen arkisista puuhistamme. Yritän aina saada twiitin tehtyä siitä näkökulmasta, miten asukas tapahtuman tai tilanteen kokee, vaikkapa sen, kun käymme yhdessä tervehtimässä lampaita.  
 
Tiimissä jokainen voi tuoda esiin omia vahvuuksiaan

Lähiesimiestyö on ollut hyvin antoisaa ja olen saanut haastaa itseäni. Toimin esimerkkinä ja opastan henkilöstöä. Foibekartanolla pitää olla hyvä tiimipelaaja, mutta on myös osattava itse tarttua toimeen ja kantaa vastuu työtehtävistä. Hyvä tiimihenki on sitä, että voimme keskustella asioista ja hakea yhdessä ratkaisuja eri tilanteisiin. Jokainen voi tuoda tiimissä esiin omia vahvuuksiaan ja hyödyntää niitä työssään. Meillä se tarkoittaa esimerkiksi sitä, että yksi leipoo, toinen lähtee retkille ja kolmas jumppaa asukkaiden kanssa. 
 
Meillä haastetaan ja annetaan mahdollisuuksia kehittää ja kehittyä
Olen saanut Foibekartanolla paljon mahdollisuuksia kouluttautua ja kehittää itseäni, suorittamalla mm.  tuotekehittäjän ja lähiesimiehen ammattitutkinnot, jotka molemmat tukevat hyvin käytännön työtäni. Osana tuotekehittäjän ammattitutkinnon näyttöä olin ideoimassa ja organisoimassa esimerkiksi asukkaille Elämyspolkua, joka pistettiin pystyyn yhtenä keväisenä iltapäivänä. Järjestimme polulla erilaisia toimipisteitä asukkaille, mm. kukkien istutusta, runojen kirjoittamista, kroketin peluuta, tikan heittoa ja saippuakuplien puhallusta. Sen lisäksi herkuteltiin vohveleilla ja päivästä muodostui kaiken kaikkiaan hieno kokemus kaikille.