Foibekartano käynnisti pilotin: asukkaan muuttaessa taloon läheisiä tuetaan elämänmuutoksessa 

Vantaalainen, 300 ikäihmisen hyvän elämän yhteisö Foibekartano on aloittanut uudenlaisen tukimuodon. Foibekartanolla pilotoidaan mallia, jossa ympärivuorokautisen palveluasumisen uusien asukkaiden läheiset voivat keskustella elämänvaiheesta ja sen nostattamista ajatuksista ja tunteista asiantuntijan kanssa. Tavallisesti muuttovaiheessa keskustelu keskittyy asukkaaseen ja tämän tarpeisiin. Foibekartano haluaa varmistaa, että läheisillä on mahdollisuus miettiä myös omaa elämäntilannettaan, kun perheenjäsen on saanut turvallisen kodin hyvän elämän yhteisöstä.  

”Läheisille on suuri muutos luovuttaa vastuuta perheenjäsenen arjen sujuvuudesta hoidosta meille. Meidän tehtävämme on olla luottamuksen arvoisia niin, että läheiset voivat pikkuhiljaa rakentaa uuden tavan olla mukana perheenjäsenensä elämässä. Katsomme, että näiden asioiden läpikäyminen on tärkeää myös asukkaan Kotitaloon asettumisen kannalta. Läheisen positiivinen suhtautuminen säteilee suoraan asukkaaseen”, sanoo Foibekartanon toimitusjohtaja Ulla Broms

Foibekartanon pilotissa läheiskeskusteluja käy VTM, logoterapiaohjaaja LTI® Hanna Jensen, jolla on myös pitkä kokemus muistisairaiden vanhempien huolehtimisesta ja muuttotilanteista.  

”Elämänmuutokseen saattaa liittyä haikeutta mutta myös huojennusta. Puhuminen muutoksesta auttaa tilanteessa, jossa kaikki on uutta ja mielessä voi olla pelkoja. Käydyt keskustelut ovat luottamuksellisia. Kun läheiset saavat tukea, on uuteen elämänvaiheeseen helpompi suhtautua luottavaisemmin”, sanoo Hanna Jensen. 

 

Foibekartano on yksityinen vantaalainen 300 ikäihmisten hyvän elämän yhteisö, jossa rakennetaan yhteisöllisyyttä asukkaiden ja henkilöstön kanssa yhdessä mielekkäitä asioita tehden. Foibekartano sijaitsee luonnon helmassa ja panostaa ikäihmisten arvokkaaseen kohtaamiseen. Foibekartanon muodostavat emoyhteisö Diakoniasäätiö Foibe, joka omistaa kartanon alueen kiinteistöt ja Foibe Oy, joka vastaa Hyvän elämän palvelutoiminnasta.  

 

Lisätietoja: 

Toimitusjohtaja Ulla Broms, puh +358 40 589 6788, ulla.broms@foibekartano.fi