Lapsijoukko valloittaa jälleen kesäisen Foibekartanon

Foibekartanon henkilöstön perheiden lapset tutustuvat uusiin mummuihin ja vaareihin, kun iloinen lapsijoukko valloittaa heinäkuussa ikäihmisten hyvän elämän yhteisön Foibekartanon, henkilöstön perheille tarjotun tilapäisen lastenhoidon merkeissä.

Meillä monella on kokemusta siitä, että useat päiväkodit ovat heinäkuussa kiinni. Melkoista jonglöörin taitoa vaatiikin lapsen vieminen kesällä kello 10-14 välillä pidettäviin kerhoihin, ja eihän meillä kaikilla ei ole isovanhempia apunamme. Foibekartanolla päätettiin jatkaa viimevuotisen hyvän kokemuksen innostamina henkilöstön perheille suunnattua tilapäistä lastenhoitoa. 

Tilapäistä lastenhoitoa kaipaavien perheiden määrä kasvoi ja lastenhoitoa tarvitsevien lasten joukko lähes kolminkertaistui. Lasten ikähaitari on tänä kesänä viime vuotta laajempi. Ei ihme, myönteinen sana on kiirinyt ja onhan Foibekartano lapsille oiva paikka monenlaiseen tekemiseen. Eikä vähiten, että sukupolvet viettävät luontevasti aikaa yhdessä.

Spontaanit ja järjestetyt kohtaamiset asukkaittemme kanssa ovat täynnä elämää, iloa ja sattumuksia eikä kyyneliltäkään tulla välttymään. Liikunnalliset pelit, piirtäminen ja askartelu, yrttien poiminta ja kanoista ja lampaista huolehtiminen täyttävät päivät. Ruoka maistuu yhteisessä hetkessä asukkaiden kanssa ja nuorimpien päivään kuuluvat myös satuhetken jälkeiset päiväunet.

Foibekartanolla vietetään jälleen tänä kesänä elämystäyteistä kartanokarnevaalijuhlaa, joka kokoaa kaikki kartanolaiset ja asukkaiden ja henkilöstön läheiset yhteen. Yhdessä tehdyt karnevaalivalmistelut ovat oiva tapa eri sukupolvien yhteiseen tekemiseen ja onnistumiseen. Ja onhan toki mahdollista, ettei kaikkien lasten elämässä ole mummua tai vaaria, mutta nytpä on!

Teksti
Ulla Broms
toimitusjohtaja