Tanssi kokoaa foibekartanolaiset yhteen joka perjantai

Tanssin tiedetään vaikuttavan parantavasti terveyteen ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Meillä Foibekartanolla kokoonnutaan viikoittain perjantaitansseihin, jossa koko kartanon väki tapaa toisiaan tanssin merkeissä. Tanssitaanpa meillä usein muutenkin. Liikkeellä ei ole väliä, sillä kaikki osaavat tanssia tavallaan. Liikkuminen ylipäätään on ennaltaehkäisevää lääkettä vaivoihin ja parantaa tasapainoa. Tanssia voi apuvälineiden kanssa tai vaikkapa tuolissa istuen. Ovatpa eräät foibekartanolaiset kehittäneet rollaattoritanssinkin.

Kotitalossa valmistettiin yhdessä kesäiset kukkaseppeleet       

Tansseja odotetaan ja muistellaan yhdessä

Perjantaitanssit on odotettu tapahtuma, joka kokoaa kartanon väen yhteen nauttimaan musiikista ja tanssin riemusta. Tansseja tahdittaa kartanomuusikko Antti soittaen tuttuja ja vanhoja säveliä. Kesäisin nautitaan ulkoilmasta Foibekartanon tanssilavalla ja talven tullen saatetaan tanssia sisällä discomusiikin tahdissa.

Tansseihin valmistaudutaan yhdessä jo hyvissä ajoin. Sievät vaatteet ja ehostautuminen Hyvän elämän valmentajien kanssa kuuluvat tärkeänä osana tanssipäivään valmistautumiseen. Foibekartanon asukas Leila istuu pöydän ääressä ison peilin edessä ja punaa huulensa, sillä tänään on perjantai eli tanssipäivä. Hyvän arjen mahdollistaja Kirsi auttaa kaulakorun kaulaan. Paidaksi valikoituu pirteän pinkki paita. Leila kertoo, että kävi jo nuorena paljon tansseissa. ”Mieli tekisi tanssia, mutta jalat ovat huonot. Olen tanssinut pyörätuolilla kaverin kanssa käsistä pitäen.” Leila sanoo. Foibekartanon kartanomuusikko saa Leilalta kehuja, ”Anttia on mukava kuunnella. Musiikki on minulle tärkeää ja tuo mieleen paljon muistoja.” Perjantaitanssitapahtuma on kokonaisuudessaan elämys, jota on mukava muistella yhdessä.

Leila ja hyvän arjen mahdollistaja Kirsi valmistautuvat tansseihin - on tärkeää näyttää kauniilta 

Tanssissa on taikaa

Foibekartanon asukas Arvi on kova tanssimaan. ”Olen kova tanssimaan ja vaikken kovin hyvin osaakaan, niin yritän kuitenkin”, Arvi toteaa.  Hän käy ahkerasti tansseissa yhdessä muun Kotitalon väen kanssa. Arvi onkin tuttu näky tanssilavalla. Arvin mielestä tanssin pyörteissä on hauskaa ja aika kuluu huomaamatta. ”Tanssit ovat menneet hyvin ja tanssitettavia on ollut. Ne hakeekin vielä, joten vientiä riittää. Kohta on jälleen tanssit ja lähden mukaan tietenkin!” Perjantaitansseissa on taikaa ja moni onkin löytänyt hyvän tanssikaverin tai ystävän tapahtumasta. ”Ja taas tavataan ensi perjantaina!”

Teksti: Eero Viljakainen

Artikkeli on julkaistu Koivukylän Lähisanomissa 11.10.2023

Arvi antaa musiikin viedä

Foibekartanolla tanssitaan joka perjantai