Foibekartanolla eletään Hyvän Elämän yhteisössä ja pääosassa on itse elämä

Foibekartanon alueella asuu monimuotoisesti lähes 300 ikäihmistä. Kantavana ajatuksena on yhteisöllisyys ja yhteisön merkitys hyvinvoinnille. Tähän kotiin myös eläimet ovat tervetulleita. Pihapiirissä kohtaat kissoja, koiria, lampaita, kanoja ja kaneja.

- Meillä asukas on tähti, kertoo Foibekartanon toimitusjohtaja Ulla Broms. Asukkaiden elämä on kaiken keskiössä, kuljemme rinnalla, kuuntelemme heitä ja heidän läheisiään ja olemme aidosti kiinnostuneita. Meillä on aina aikaa asukkaille. Ikäihmisenä kuuluu elää hyvää ja merkityksellistä elämää sillä vanhuus ei ole sairaus. Toki sairauksia saattaa olla, mutta silti on tärkeätä saada elää itsensä näköistä elämää.

Foibekartanossa asumismuodot joustavat elämäntilanteiden mukaan. Voi asua itsenäisesti vuokra-asunnossa ja tarpeen mukaan ostaa hyvinvointi- ja hoivapalveluita.  Kun avuntarve kasvaa, hyvä asumisvaihtoehto voi olla koti Hyvän elämän palvelutalossa, jossa saa tukea ja apua ympärivuorokautisesti. Sosiaali- ja terveydenhuollon koulutuksen omaavat ammattitaitoiset Hyvän elämän valmentajat tukevat asukkaiden elämää arjessa ja juhlassa, tuovat iloa, turvallisuuden ja lämmön tunnetta. 

Kunkin asukkaan päivään rakennetaan yhdessä asukkaan mieltymysten mukainen luonteva rytmi. Foibekartanolla eletään vain yhtä prosessia ja se on elämä itse. Päivässä on yhteistä tekemistä, odotettavia asioita, kohtaamisia, mukavia pieniä arjen elämyksiä ja vuodenaikoihin liittyviä tapahtumia ja juhlia. Asukkaita kannustetaan ja houkutellaan mukaan yhteisöön aamiaiselle, lounaalle ja aamujumppaan, mukaan ulkotöihin ja vaikka sunnuntaimessuun.

Toini 91v: ” Foibekartanolla saa olla juuri niin kuin haluaa, kukaan ei määrittele toisen olemista. Ystävät ympärillä merkitsevät paljon. Täällä ei tarvitse olla yksin.”

eero_toini_sanelma3.jpg