Foibekartanon elävän pihapiirin merkitys korostunut korona-aikana

Foibekartanolla arki on täynnä pieniä ja suuria elämyksiä ja Foibekartanolla ikäihminen voi elää hyvää elämää. Luonnon ja eläinten hyvää tuovan vaikutuksen voi todeta konkreettisesti, sillä alueella luonto ja eläimet ovat läsnä jokaisen arjessa.

Foibekartanon puistomainen alue virkistää ja ilahduttaa asukkaita ja henkilökuntaa vehreydellään ja elävyydellään. Kartanon kotieläimistä huolehtiminen ja puutarhassa nautittu kahvihetki ovat Foibekartanon elämyksellistä arkea. Kartanon pihapiirissä voi ihailla satoja vuosia vanhoja perennoja ja auringonkukkia ja pysähtyä seuraamaan pupujen ja oravien temmellystä moninaisten lintujen sirkuttaessa puissa. Kartanolla huolehditaan yhdessä myös puutarhasta ja kasvimaasta, jossa kasvatetaan yrttejä, juureksia, vihanneksia ja marjoja.

Nykytilanteessa on erityisen tärkeää, että läheisiä voidaan tavata turvallisesti väljissä oloissa ulkoilmassa. Isovanhemmat ja lapsenlapset saavat mukavasti yhteistä mielekästä tekemistä ja voivat kokea yhdessä luontoelämyksiä. Asukkaiden on luontevaa ja turvallista tavata toisiaan ulkona erilaisissa pihapiirin tapahtumissa, yhteisöllisessä tekemisessä ja kahvihetkissä.

eila_olli.jpg