Ooppera saapuu kartanolle

Kulttuuritapahtumat kuuluvat foibekartanolaisten vireään arkeen. Taide eri muodoissaan houkuttelee kohtaamaan muita kartanon asukkaita ja kannustaa nauttimaan kokemuksista yhdessä. Taiteen tekeminen ja siitä nauttiminen voimauttaa ja tuo merkityksellisyyttä elämään! Foibekartano on edistyksellinen etäkulttuurin tuottaja.

- Olemme määrätietoisesti panostaneet digitaalisuuteen viimeisten vuosien aikana ja nyt saamme nauttia tekniikan mahdollistamista uudenlaisista elämyksistä yhdessä asukkaidemme kanssa, kertoo Foibekartanon toimitusjohtaja Ulla Broms tyytyväisenä.

- Kotiooppera on hyvä osoitus siitä, että haluamme tehdä asiat täysillä ja nähdä vaivaa asukkaidemme hyvän elämän eteen, Ulla jatkaa.

Elämyksiä ennen, aikana ja jälkeen oopperan

Foibekartanon tuottama Kotiooppera, digitaalisesti toteutettu kulttuurielämys,  tarjoaa nautintoja kaikille aisteille: musiikkia, kauneutta ja lämmintä yhteisöllisyyttä. Oopperakokemus todellakin vahvistaa yhteenkuuluvuuden tunnetta, ja mukana kokonaisvaltaista elämystä ovat tuottamassa asukkaat ja oma henkilöstö.

Kokonaisvaltainen oopperaelämys tarkoittaa Foibekartanolla sitä, että tapahtumaa valmistellaan jo ennen itse oopperaa.

- Pidämme yhteisiä suunnitteluhetkiä asukkaidemme kanssa, joissa tutustumme tulevan oopperan tarinaan ja muistelemme aiempia oopperakokemuksia. Mietimme yhdessä, millaiset asiat luovat oopperaelämyksen. kannustamme jokaista myös löytämään oman tapansa osallistua Kotioopperan suunnitteluun ja valmisteluun, kertoo Foibekartanon Hyvän elämän koordinaattori Tuan Doan.

Kokonaisvaltaiseen oopperaelämykseen kuuluu myös koristelu, somistukset, kukat ja tietysti herkulliset tarjottavat.

- Myös näihin asioihin asukkaamme voivat tuoda omia ajatuksiaan ja toiveitaan, Tuan jatkaa.

Kotioopperaa suunnitellaan ja valmistellaan Foibekartanolla innolla. - Yhdessä tekemällä voi vaihtaa ajatuksia ja oppia uutta, toteavat Hyvän elämän koordinaattori Nadja Liimatta sekä asukaat Timi ja Hilkka.

 

Oopperaillan valmisteluihin voi kuulua myös kampaajalla käyntejä, juhlakuvauksia tai inspiroivaa jutustelua etkoilla muiden kanssa, mutta ennen kaikkea - ihanaa ja kutkuttavaa odotusta.

- Vaikka valmistelemme Kotioopperaa huolella, lopputulos on aina yllätyksellinen ja uniikki. On hienoa kokea, kuinka ikäihmisten kulttuurikokemus rakentuu pala palalta, yhdessä tehden, kuvailee Kotiooppera-työpajoja ohjaava Tuan innostuneena.

Ennen oopperahetkeä jutellaan ja nautitaan lasi kuohuvaa. Kuvassa asukkaamme Kaija ja Foibekartanon Hyvän elämän valmentaja, artenomi Tytti Aronen.

Oopperan aikana herätellään makuhermoja pienillä makupaloilla, jotka tulevat omasta keittiöstä, Ravintola Flyygelistä.

Lisätietoja

Foibekartano
Ulla Broms, toimitusjohtaja​​​​: ulla.broms@foibekartano.fi

Tutustu myös kiinnostavaan juttuun sivuillamme
 

Huomasitko toisen Kotiooppera-juttumme?