Foibekartanon fysioterapeuttien tarjoamat palvelut

Foibekartanon fysioterapeutit tarjoavat laadukasta fysio-, lymfa-, ja allasterapiaa, hierontaa sekä kuntosaliohjausta.

Fysioterapia

Fysioterapia on tieteelliseen tutkimukseen perustuva ammattiala, jonka erityisosaamisalueita ovat liikkuminen, toimintakyky ja terveyden edistäminen. Fysioterapian keskeisiä menetelmiä ovat ohjaus, neuvonta, terapeuttinen harjoittelu, manuaalinen terapia ja apuvälinepalvelut. Fysioterapia tarjoaa ennaltaehkäiseviä ja kuntouttavia palveluita niin yksilöllisesti kuin ryhmässä joko vastaanotolla, etäkuntoutuksena tai kotikuntoutuksena.

Fysioterapeutit ovat Valviran vahvistamia terveydenhuollon asiantuntijoita, joiden tehtävä on edistää asiakkaan toiminta- ja liikuntakykyä. Fysioterapeutin työ on asiakaslähtöistä ja tieteelliseen tietoon perustuvaa.

Foibekartanolla fysioterapiaa toteutetaan sitä varten suunnitelluissa tiloissa. Foibekartanon kuntosali on suunniteltu ikäihmisille ja liikuntarajoitteisille sekä soveltuu lääkinnällisen kuntoutuksen tarpeisiin. Foibekartanon Päätalolla sijaitseva esteetön lämminvesiallas (32°) tarjoaa puolestaan erinomaiset tilat allasterapialle.

Lymfaterapia

Lymfaterapia on rentouttava ja kivuton hoitomuoto, jolla tehostetaan nestekiertoa. Lymfaterapiassa tavoitteena on vähentää turvotusta ja lievittää erilaisia kiputiloja.

Manuaalisessa lymfaterapiassa kudosturvotusta ohjataan kevyillä, pumppaavilla otteilla kohti imusolmukkeita, joista lymfaneste kulkeutuu takaisin verenkiertoon. Lymfaterapiaa käytetään tilanteissa, joissa imusuoniston toiminta on laskenut esimerkiksi liikkumattomuuden, imusolmukkeiden poiston, kasvainten, sädehoidon tai synnynnäisten tekijöiden seurauksena. Lymfaterapia edistää kehon ja mielen rentoutumista sekä parantaa unen laatua. Lymfaterapiaa käytetään myös ennaltaehkäisevästi ennen leikkauksia ja turvotusten hoitona leikkauksen jälkeen. Lymfaterapiaan kuuluvat myös kompressiosidokset sekä liike- ja ihonhoito.

Lymfaterapiaa käytetään yksin ja/tai yhdessä muuhun hoidon kuten fysioterapian kanssa. Lymfaterapiaan voi hakeutua kunnan tai vakuutusyhtiön maksusitoumuksella tai itse maksaen.

Allasterapia

Allasterapia on vedessä toteutettavaa fysioterapiaa. Allasterapia sopii kaiken ikäisille, kokoisille ja kuntoisille ihmisille.  Erityisesti allasterapiaa hyödynnetään tuki-, liikunta- ja hengityselinvaivojen, neurologisten sairauksien sekä leikkauksien jälkeisessä kuntoutuksessa.

Allasterapia koostuu monipuolisesta, yksilöllisten tavoitteiden mukaisen terapiasuunnitelman pohjalta toteutettavasta ohjelmasta. Allasterapiassa veden tuki ja noste auttavat tekemään liikkeitä, jotka muuten olisivat vaikeita. Tasapainon ja kävelyn harjoittelu on vedessä tehokasta ja turvallista. Lämmin vesi (32°) myös rentouttaa kehoa kokonaisvaltaisesti.

Foibekartanolla voi hakeutua allasterapiaan Kelan tai kunnan maksusitoumuksella, lääkärin suosituksesta tai itse maksaen. Allasterapiaa toteuttavilla fysioterapeuteilla on asianmukainen uinninvalvojakoulutus.

Allasterapiaan hakeutuessa on hyvä ottaa huomioon se, että altaaseen menoa on syytä välttää, jos on haavoja, ihosairauksia, klooriallergia tai inkontinenssiongelmia.

Hieronta

Hieronta on perinteinen, kaikenikäisille soveltuva pehmytkudoksien hoitomuoto. Hieronta antaa hyvän olon, vähentää stressiä ja ennaltaehkäisee erilaisia vaivoja. Hieronnasta on myös apua moniin vartalon kiputiloihin.  Hieronnalla hoidetaankin lihasjännityksiä ja lihaksistossa olevia kiputiloja manuaalisen käsittelyn eri tekniikoilla. Klassisen hieronnan lisäksi Foibekartanolle voit hakeutua bambu- tai kuumakivihierontaan.

Hieronnan hyödyt:

·         Kipu lievittyy

·         Aineenvaihdunta tehostuu

·         Ihon joustavuus paranee

·         Palauttaa harjoittelusta

·         Stressi vähenee

·         Keho rentoutuu

·         Mieli virkistyy

Kuntosaliohjaus

Kuntosaliharjoittelu on hyvä aloittaa asiantuntijan johdolla. Kun laitteisiin on tutustunut fysioterapeutin kanssa, on harjoittelu helpompaa ja turvallisempaa. Harjoittelusta mielekkäämmän tekee myös se, että fysioterapeutti osaa tarvittaessa ohjata vaihtoehtoisen liikkeen suorittamiseen, jos jonkin liikkeen tekeminen ei onnistu.

Kuntosaliohjaus sisältää yhden tapaamisen fysioterapeutin kanssa. Tapaamisessa tehdään asiakkaalle sopiva peruskuntosaliohjelma tai päivitetään jo olemassa olevaa suunnitelmaa. Tapaamisen voi hyödyntää esimerkiksi laitteisiin tutustumiseen, jolloin fysioterapeutti opastaa laitteiden säädöissä ja oikeissa liikeradoissa.

Varaukset ja tiedustelut:

Varaa aika tästä!

Jay González
Fysioterapeutti, Hyvän elämän valmentaja
jay.gonzalez@foibekartano.fi
Puh. 050 412 1751

Tuuli Rekikoksi
Fysioterapeutti, Hyvän elämän valmentaja
tuuli.rekikoski@foibekartano.fi
puh. 050 454 7540