Foibekartano mukana Hopeinen siirtymä -manifestissa     

     

Onneksemme elämme iäkkäämmiksi ja olemme toimintakykyisiä yhä pidempään. On erinomaisen terveydenhuoltomme ansiota, että yhä useampi meistä saavuttaa 100-vuoden rajapyykin ja ikämiessarjat pursuavat osallistujista. Viime vuosina olemme kuitenkin saaneet huomata, että nykyinen malli ei pysty vastaamaan tulevaisuuden tarpeisiin.

Olemme huolissamme saavatko kaikki tarvitsemansa avun ja onko kaikilla mahdollisuus elää hyvää elämää. Tämä on ratkaistavissa. Kunhan vaan käärimme hihat, toimimme oikealla asenteella ja kohdennamme resurssit järkevästi. Me Foibekartanolla olemme mukana varmistamassa, että tulevaisuus on valoisa ja hopeinen. Yhdessä koko henkilökunnan kanssa teemme kaikkemme tuottaaksemme asukkaillemme hyvää elämää joka päivä. Haluamme kohdata ja kuulla toisemme kaikissa hetkissä. Haluamme olla mukana viemässä ikäihmisten palveluita Suomessa kohti tulevaisuutta, näyttää suuntaa sille, miten hyvä elämä on mahdollista toteuttaa avoimuudella ja yhteistyöllä.

”Toivon, että kaikista ihmisistä puhuttaisiin kunnioittavaan ja arvostavaan sävyyn. Minua harmittaa ja oikein surettaa, kun yhteiskunnassa puhutaan ikäihmisistä kielteiseen sävyyn, rasitteena. Useassa yhteydessä olen kuullut ikäihmisten määrän kasvusta puhuttaessa käytettävän termiä harmaa siirtymä. Harmaa siirtymä kuulostaa aika ankealta, sellaiselta, että luvassa on pelkkää loskaa ja marraskuuta. Harmaa siirtymä on terminä niin vastenmielinen, että aloin sen sijaan puhumaan hopeisesta siirtymästä. Hopeisessa on sentään jotakin hohtoa, vaikka toki kultaista siirtymäähän tässä tavoitellaan. Oli mahtavaa, että hohdokkaampi termi otettiin käyttöön yhteisesti. Mielestäni hyvään elämään kuuluu yllätyksiä, elämyksiä ja järkevää tekemistä. Jokainen tarvitsee ympärilleen ystäviä ja yhteisön. Yhdessä ja oikealla asenteella tämä kaikki on kyllä mahdollista.” sanoo Foibekartanon toimitusjohtaja Ulla Broms päättäväisenä.

Haastamme kaikki mukaan #hopeinensiirtymä talkoisiin – Hyvä elämä ja hyvä kuolema kuuluu kaikille!

 

ulla broms foibekartano hopeinen siirtymä.png

Ulla Broms
toimitusjohtaja