Eläinasukkaat ja yhteisöpuutarha

Eläimistä huolehtiminen ja puutarhanhoito kuuluvat luontevana osana Foibekartanon hyvää elämää ja arkea. Ne tuovat iloa ja lisäävät yhteisömme hyvinvointia. Rekolan kartanon maaseutumainen ympäristö Asolassa antaa tähän mainiot edellytykset. Jo useana kesänä pihamaallamme on laiduntanut lampaita ja kotkottanut kanoja. Tänä kesänä kaksi belgianjättikania liittyi joukkoon. Lisäksi kotitaloissa asustaa maatiaskissat Tikru ja Vallu. 

Hyvän elämän valmennuspäällikkö Katri tervehtimässä kesälampaita 

Kotitalon asukas Pirkko on suuri koirien ystävä ja sen Maisakin vaistosi heti. Kaverukset tapaavat päivittäin Foibekartanolla.

Eetu tervehtimässä kotitalon tyytyväistä eläinsasukasta Tikrua.

Green Care

Foibekartano kuuluu Green Care Finland -yhdistykseen ja haluamme olla edelläkävijöitä vihreässä hoivassa. Vihreällä hoivalla tarkoitetaan eläinten ja luonnon yhteisvaikutusta. Toiminta perustuu luontolähtöisiin menetelmiin, joita käytetään erilaisissa ympäristöissä, kuten metsässä, puutarhassa ja eläinten kanssa puuhatessa. Green Care -toiminnan hyvinvointivaikutukset syntyvät yhdessä eläinten, luonnon, toiminnallisuuden ja yhteisöllisyyden kautta.

Hyvän elämä puutarhuri Tuovi hoitaa kartanon puutarhaa asukkaiden kanssa. Yhdessä tehden syntyy aina uusia ideoita ja ajatuksia. Tässä Tuovi kevätkunnostaa kukkapenkkiä Pirkon kanssa.

Syksyllä puutarhapiirin istuttamat laukat kukoistavat Kirsikkapaviljongissa.

Irene ja Lauri niittoretkellä poimimassa apilaa lampaiden herkuksi.