Julkaistu 27.8.2021

                                                                                   

   TIEDOTE 27.8.2021

Hyvät asukkaat ja läheiset

 

koronatilanne on hieman hellittänyt. Edelleen on syytä olla varovainen, sillä koronaan on sairastunut rokotettujakin henkilöitä. Seuraamme Foibekartanolla tarkasti Uudenmaan tartuntalukuja ja virallisia suosituksia.

Sään salliessa suositellemme, että tapaamiset järjestetään ulkotiloissa, jolloin riski koronatartuntojen leviämiseen on matalampi. Kesäinen Foibekartanon miljöö kannustaa liikkumaan ulkona. Foibekartanon alueelle on rakennettu esteettömiä, turvalliseen tapaamiseen sopivia tiloja. Näitä tiloja ovat esimerkiksi Kirsikkapaviljonki, Omenapaviljonki, Kartanopaviljonki ja Treffinurkkaus. Tapaamispaikat ovat turvallisuuden vuoksi jaettu Foibekartanon asukkaiden ja kotitalojen kesken. 

Ulkona olevien tilojen lisäksi Kotitalojen yhteydessä on erilaisia tapaamispaikkoja, joissa voimme taata asukkaan ja läheisen tapaamisen turvallisuuden. Kotitalo 2:n molemmissa kerroksissa on viihtyisät lasituksilla ja infrapunalämmittimillä varustetut parvekkeet (huom. kulku parvekkeelle ei ole esteetön). Kotitalo 3:ssa tapaamisia voidaan toteuttaa turvallisesti (lämmitetyillä) terasseilla.

Yhteydenpitoa asukkaan ja läheisten välillä voidaan toteuttaa myös puhelimitse, etäyhteydellä (Teams, Zoom, Skype, WhastApp), sähköpostitse ja kirjeitse. Jokaiseen kotitaloon on rakennettu isonäyttöinen Digikorneri, jonka kautta on kätevä ottaa yhteyttä läheisiin.  Digikornerin avulla on helppo kommunikoida ilman, että on fyysisesti kontaktissa. Iso näyttö luo tunteen siitä, että toinen ihminen on lähellä. Hyvän elämän valmentajat auttavat ja tarvittaessa neuvovat yhteydenpitovälineiden käytössä.

Jos asukkaan vointi ei mahdollista ulkona liikkumista, läheinen voi vierailla kotitalossa. Kaikista tapaamisista tulee sopia kanssamme etukäteen, vähintään edellisenä päivänä. Tavattaessa sekä asukkaan että läheisen tulee olla terveitä ja oireettomia. Läheisen tulee noudattaa sisätiloissa hyvää käsihygieniaa ja käyttää kirurgista suunenäsuojusta. Kotitalossa ollessaan läheisen tulee huolehtia yli kahden metrin turvavälistä muihin asukkaisiin. Kotitaloon tullessaan läheinen kävelee suoraan asukkaan huoneeseen välttäen liikkumista kotitalon tiloissa. Kaikissa tapaamisissa tulee toimia Hyvän elämän valmentajien ohjeiden mukaisesti.

Yhteistyöterveisin, 

Salla Seppänen
Johtaja, Hyvän elämän palvelutalot
Kotitalo 1

Kaisa Osolanus
Hyvän elämän valmennuspäällikkö
Kotitalo 2

Katarina Rouhiainen
Hyvän elämän valmennuspäällikkö
Kotitalo 3