Julkaistu 28.6.2021

Juhannustunnelmia Foibekartanolta

Juhannusta juhlittiin Foibekartanolla pitkin viikkoa, perinteisissä tunnelmissa.  

Keskiviikkona vietettiin ehtoollisjumalanpalvelusta. Messu alkoi varsin vaikuttavissa tunnelmissa: ukkonen jyrisi ja rankkasade huuhtoi maata. Useat foibekartanolaiset kuitenkin uhmasivat luonnonvoimia ja Ravintola Flyygelin katettu terassi täyttyi kirkkoväestä. Hyvän elämän paimen, pastori Katri Uutela, puhui Johannes Kastajasta ja hänen merkityksestään Jeesuksen tienraivaajana. Virsiä säestämässä oli upeaääninen kanttori Tiia Maria Saari.

Juhannusmessu veti väkeä hurjasta säästä huolimatta. Kuvassa Hyvän elämän paimen Katri Uutela ja Rekolan seurakunnan kesäkanttori Tiia Maria Saari.                  

Hyvän elämän koordinaattori Eero Viljakainen ja asukas Maija Liisa Putkinen sitomassa kukkakransseja.

Juhannustanssit

Varsinainen juhannusjuhla järjestettiin torstaina 24.6. Päivä aloitettiin juhlapaikan somistamisella. Koristeet löytyivät perinteitä kunnioittaen lähiluonnosta: nuoret koivunvesat ja kesäiset kukat haettiin, aseteltiin maljakoihin ja tehtiin kukkakransseja yhdessä asukkaiden kanssa. Klo 13 juhlat polkaistiin kerralla käyntiin, kun harmonikkataitelija Seija Vesterinen aloitti esityksensä. Foibekartanolaiset osoittivat, että hauskanpito ja tanssin riemu kuuluvat kaikille! Vanha tanssimusiikki innoitti juhlijat pyörähtelemään tuttujen sävelten tahdissa.  

Juhannusta vietettiin Foibekartanolla turvallisesti ulkona tanssien ja kesästä nauttien.

Asukas Veikko Miettinen ja Hyvän elämän digimestari Jasper Norring juhannuskoivujen haussa.

 

Neulamuikut maistuivat juhlijoille

Suomalaiseen juhannukseen kuuluu ilman muuta myös hyvä ruoka ja sauna. Ravintola Flyygeli hemmotteli juhlijoita torstaina vastapaistetuilla neulamuikuilla ja raikkaalla kotikaljalla. Muikut paistettiin valtavalla muurinpohjapannulla. Saunavuoroja oli lisätty koko viikolle, jotta kaikki halukkaat pääsisivät nauttimaan löylyistä – tilausta tuntui olevan helteistä huolimatta! Kotitalossa saunojille valmistettiin myös koivuvastat.

Tanssin riemu kuuluu kaikille!

Kotitaloissa oli valmistauduttu keskikesän juhlaan: juhannusneitojen kutreja koristivat valmentajien kanssa sidotut kukkaseppeleet! 

Suomenlippu salkoon

Juhannusaattona pe 25.6. suomenlippu nostettiin salkoon suvivirren raikuessa. ”Nyt siunaustaan suopi taas lämpö auringon, se luonnon uudeks' luopi, sen kutsuu elohon.” Pitkän poikkeusvuoden jälkeen valon ja kesän juhlistaminen yhdessä tuntui erityisen suloiselta ja tärkeältä. Ihanaa oli nähdä niin monia tuttuja – ilo ja nauru näkyi ja kuului myös maskien takaa. Kiitos kaikki foibekartanolaiset – ja tavataan taas pian perjantain lavatanssien merkeissä! 

Teksti: Eero Viljakainen, Maria Paavolainen ja Ulla Broms