Julkaistu 1.12.2021

Lehdistötiedote 1.12.2021

 

Foibekartanolla juhlitaan itsenäisyyspäivää asukkaiden kanssa sekä paikan päällä että virtuaalisesti. Teemana juhlassa on tulevaisuuden toivo.

 

Vantaan Asolassa sijaitsevassa ikäihmisten hyvän elämän yhteisössä Foibekartanossa järjestetään itsenäisyyspäiväjuhlat sen asukkaille jo seitsemättä kertaa peräkkäin. Tänä vuonna juhla järjestetään paikan päällä Foibekartanon alueella asuville sotiemme veteraaneille, lotille, pikkulotille ja sotiemme naisille. Juhlaa pääsee seuraamaan myös kaikki muut Foibekartanon asukkaat, virtuaalisesti omasta kodistaan.

Järjestimme jo viime vuonna koronan vuoksi juhlan digitaalisesti ja etäyhteyksien käyttö on muutenkin tuttua asukkaillemme. Foibekartanon You Tube -kanavalta voi seurata juhlaa reaaliajassa tai tallenteena itselle sopivana ajankohtana. Näin voimme tarjota koronasta huolimatta asukkaillemme, sotiemme veteraaneille ja sotiemme naisille heidän arvostamansa juhlahetken – kertoo Foibekartanon toimitusjohtaja Ulla Broms. Torstaina 2.12. pidettävään itsenäisyyspäiväjuhlaan osallistujilta vaaditaan koronapassit. Juhlassa nautitaan juhlaherkkuja, kuullaan musiikkiesityksiä ja juhlapuhe, jonka tänä vuonna pitää rovasti, kirjailija Kari Pekka Kinnunen.

Kysyimme juhlan alla Foibekartanon 102-vuotiaalta asukkaalta Antti Rintamalta näkemyksiä tulevaisuudesta. Antti totesi ensinnäkin elävänsä ainakin 105-vuotiaaksi. Antti toivoo tulevaisuudelta terveyttä sekä yhteiskunnan arvostusta eri ikäisille ihmisille. Hän toivoisi, että tulevat sukupolvet arvostaisivat luontoa, eivätkä pitäisi sitä itsestään selvyytenä. Hän pohtii, että täyttääkö joku muu vielä 100 vuotta näin kauniissa ympäristössä kuin hän.

Antti vietti rintamalla viisi vuotta ja osaa arvostaa itsenäisyyttä ja vapautta. Hän toivoisi, että ihmiset olisivat jatkossa viisaampia ja oppisivat neuvottelemalla ratkaisemaan konflikteja. Järki on yhtä arvokasta kuin voima, järkeä kannattaa käyttää.

Antti toteaa, että on syntynyt juuri sopivaan aikaan ja saanut elää hyvän elämän. Antin positiivisuus on kotoa lähtöisin. Vaikka elämä oli köyhää, Antin äiti piti positiivisuutta yllä ja näki asioissa aina hyviä puolia. Lopuksi Antti toteaa, että ”täällä Foibekartanolla minulla on niin hyvä ja onnellinen olla. Kyllä meillä vanhuksillakin on kiitoksen paikka tänä päivänä”.

Lisätietoja medialle:
Toimitusjohtaja Ulla Broms
puh. +358 40 589 6788
ulla.broms@foibekartano.fi
 

Foibekartano lyhyesti:

Vantaan Asolassa sijaitseva Foibekartano on Hyvän elämän yhteisö, joka tuo iloa asukkaidensa arkeen ja juhlaan. Yhteisössä asuu noin 300 ikäihmistä ja lukuisia lemmikkejä. Diakoniasäätiö Foibe on voittoa tavoittelematon yleishyödyllinen yhteisö, jossa työskentelee 130 ammattilaista. Foibekartanon muodostavat emoyhtiö Diakoniasäätiö Foibe sr, joka omistaa kartanon alueen kiinteistöt sekä Foibe Oy, joka vastaa Hyvän elämän palvelutoiminnasta.